У Италији је данас још једна особа умрла од последица коронавируса, чиме је укупан број повећан на седам.

Најновија жртва је 80-годишњи мушкарац из места Кастиљоне д'Ада, који је преминуо у болници у Милану.

Он је у четвртка пребачен у болницу Лоди након што је доживео срчани удар, истог дана када је у болницу примљен и 38-годишњи мушкарац, први пацијент код кога је утврђено да је заражен коронавирусом, преноси Анса.

Шеф државне службе цивилне заштите Анђело Борели је раније данас изјавио да је у Италији 219 особа заражено коронавирусом.


Шеста жртва од корона вируса је жена која је боловала од рака.

Она је пребачена у недељу у болницу у Брешу, други по величини град у Ломбардији, где је утврђено да је заражена новим корона вирусом. То је, како напомиње Анса, пета жртва корона вируса у Ломбардији, док је шеста умрла у Венету.

Прочитајте још - ПЕТА жртва корона вируса у Италији: Заражено 219 особа

На основу званичних извештаја о тренутној здравственој ситуацији у Италији, након пораста броја заражених лица од респираторне болести корона вируса, италијанска влада је донела уредбу која је ступила на снагу 24. фебруара, а која обухвата читав низ хитних и обавезних превентивних мера, како би се изоловало подручје које се сматра жариштем вируса. За сада, изолована зона обухвата подручје северне Италије (Венето и Ломбардија), с тим што је од суботе, аутономна регија Фриули Венеција Ђулија, увела ванредно стање.

Шеф државне службе цивилне заштите Анђело Борели је раније изјавио да је у Италији 219 особа заражено тим вирусом.