У Италији је пореминула трећа особа од коронавируса, саопштио је данас регионални званичник Ломбардије Ђулио Галера.


Галера је рекао да је жртва старија жена из града Крема поред Милана и да је боловала од рака, преноси ЦНН.


Друге две особе које су умрле од коронавируса преминула су у претходних 48 сати на северу Италије.


Сматра се да је епидемија коронавируса у Италији највеће ван територије Азије - забележено је да су 133 особе заражене, а да је троје преминуло.Број заражених коронавирусом у Италији порастао је на 76, а највише случајева, чак 46, забележено је у северној регији Ломбардија.

Како преноси Си-Ен-Ен, још 12 случајева регистровано је у североистиочној покрајини Венето, три у Риму, а један у северозападној регији Пијемонт.

Међу 62 забележена случаја су и две особе које су преминуле од последица овог вируса.

Реч је о 78-годишњем мушкарцу из Венета и 77-годишњој жени из Ломбардије.

Како је раније пренео АП, у више од 10 градова у Ломбардији и Венету на недељу дана биће затворене све школе, продавнице и ресторани због ширења коронавируса у тој земљи.

У Рим је јуче стигло 19 италијанских држављана који су протекле две недеље провели у карантину на крузеру Дајмонд принцес, усидреном код јапанске луке Јокохама.

ВОЗ ЗАУСТАВЉЕН НА ГРАНИЦИ ЗБОГ СУМЊЕ НА ИНФЕКЦИЈУ


На граници између Италије и Аустрије, на Бренеру, вечерас је заустављен воз зато што се у њему налазило два лица за која се сумња да су инфицирана корона вирусом.


Министарство унутрашњих послова Аустрије саопштило је да су Италијанске железнице (ФС) информисале Аустријске железнице (ОеББ) о томе да се у возу "Еуросити 86" налазе два путника са симптомима високе температуре.


"Надлежне општинске власти Инзбрука брзом реакцијом су спречиле улазак воза у Аустрију", изјавио је министар унутрашњих послова Карл Нехамер.


Даљи поступак, како се наводи, тренутно се координира са италијанским властима.


Воз је путовао из Венеције у Минхен.БРОД СА МИГРАНТИМА СТАВЉЕН У КАРАНТИН НА СИЦИЛИЈИ


Италијанске власти су из предострожности ставиле у карантин на Сицилији спасилачки брод са мигрантима, саопштило је италијанско Министарство унутрашњих послова.


Број заражених од корона вируса у Италији порастао је на више од 130, док су забележена три смртна случаја до сада, преноси ЦНН.


Доктори без граница који брину о броду саопштиле су да су на њему 274 миграната, да су спашени на отвореном мору и да се налазе у Поцалу на Сицилији заједно са члановима посаде.

Они су пребачени у војну базу Чекињола, где ће у изолацији провести још две недеље.

БЛОКИРАЈУ ГРАДОВЕ

Због наглог пораста броја људи заражених коронавирусом, италијанска влада одлучила је да блокира приступ градовима и општинама у којима има највише заражених у регионима Ломбардији и Венету, преносе италијански медији.

Тако ће се у својеврсној изолацији наћи десет градова и општина у Ломбардији, где живи 50.000 људи, као и градић Во'' са 3.000 становника у региону Венето.

"Желимо да изолујемо заразу колико је год то могуће унутар одређеног подручја", изјавио је министар здравства Роберто Сперанца након хитног састанка владиног кабинета који је одржан у суботу у Риму.
Број заражених коронавирусом у Италији порастао је у међувремену на 76 особа, укључујући двоје умрлих. Светска здравствена организација (СЗО) објавила је да Италија има највише заражених коронавирусом у Европи

У Немачкој је забележено 16 случајева, у Францускај 12, од којих је један умро, те у Великој Британији три случаја.

Премијер Ђузепе Конте изјавио је да ће полиција надзирати ситуацију, односно да ће полицајци спречавати људе да улазе или излазе из градова који су под изолацијом. Уколико буде потребно помоћи ће и војска. "Циљ је заштити здравље Италијана", казао је Конте.
Италијанска влада отказала је сва спортска такмичења која су требала да буду одржана у недељу у Ломбардији и Венету, што значи да се неће одиграти и неке утакмице италијанског фудбалског првенства, Интер - Сампдориа, као и Верона - Каљари.

И пре хитног састанка владиног кабинета, локалне власти у северним италијанским регионима с највише заражених, Ломбардији и Венету, затвориле су школе и забраниле јавна догађања.