Немачки доктор и серијски силоватељ, који је смртоносном ињекцијом убио своју пасторку пре 38 година, пуштен је из затвора у Паризу због медицинских разлога, преноси Дејли мејл.

Диетер Кромбач (84) јутрос је у амбулантним колима изашао из затвора у Паризу након што је одслужио девет од 15 година казне због убиства Калинке Бамберски.

Овим се подвлачи црта испод једног од најдраматичнијих случајева у новијем времену, током којег је и биолошки отац жртве киднаповао Кромбача и довукао га у Француску након што је Немачка одбила да га преда на суђење.

Прошлог октобра комитет за условну слободу одредио је да његова казна треба бити суспендована из медицинских разлога, што је резултирало да је доктор одведен из затвора у близини Париза у петак ујутро.

Немачка истрага је 1987. године закључила да нема довољно доказа да се доктор Кромбач оптужи за убиство Калинке, која је пронађена мртва у свом кревету 1982. године за време летњег распуста.

Међутим, докторов углед нарушен је 1997. године када је проглашен кривим за дрогирање и силовање 16-годишњег пацијента, због чега је биолошки отац Калинке започео кампању да се он ухапси.

Фрустиран јер је Немачка одбила да га преда, Андре Бамберски је ангажовао тим киднапера који су отели доктора из његовог дома у Баварији, угурали га у црну лимузину и довезли га у Француску.

Након што је везани доктор бачен испред зграде суда, суђено му је и он је осуђен 2011. године.

Доктор силоватељ, који је био у вези са мајком девојчице Данијел Гонин, убризгао је девојчици прекомерену дозу супстанце.

Након што је доктор осуђен за убиство девојчице, 2014. године њен отац је осуђен због киднаповања. Изречена му је условна затворска казна од годину дана.

Драма оца Андреа Бамберског и његова борба за правду 2016. године преточена је у филм под насловом "Калинка".(Телеграф.рс)