РИМ - СПЕЦИЈАЛНО ЗА „НОВОСТИ“


Жена заражена корона вирусом преминула је у Италији јутрос у месту Кодоњо у својој кући. У Италији је до сада регистровано 30 оболелих.


Он је живела у Ломбардији, где је регистрован највећи број заражених и где је више од 10 градова јуче стављено у делимични карантин.


У Ломбардији и Венету подигла се додатна узбуна због корона вируса, пошто је преминуо 78-годишњи заражени пацијент у болници у месту Скјавонија, а гувернер Лука Заиа издао је наређење да се поставе топле тенде кроз које ће проћи сви становници тог и осталих околних места ради контроле.


До сада је дијагностификовано укупно у Ломбардији и Венету 17 случајевазаражених корона вирусом. Издато је наређење да око 50.000 становника који су били у контакту у са зараженима остану у својим кућама где ће медицинске екипе обављати прву контролу.


Припрема се и један војниобјекат за карантин у којем ће бити смештеноизмеђу 150 и 180 особа које су биле у непостедном контакту са зараженима у местима између Милана и Пјаћенце, где је радио први зараженипацијент - 38годишњи менаџериз места Кодоња који се налази и веома тешкомстању.


Његова супруга у осмом месецу такођеје заражена, смештенаје у специјализованој болници у Милану.


Министарство за здравље и премијер Ђузепе Конте саопштавајуда Италија има план за овакво ванредно стање иако је овога часа земља са највећимбројем оболелих у Европи, а реч је о тзв. унутрашњимпацијентима који нисуборавили у Кини.