МОСКВА је назвала паранојом оптужбе тројице званичника америчких обавештајних служби да се Русија меша у америчку председничку кампању 2020. године да би утицала на то да Доналд Трамп буде поново изабран.

- То нема никакве везе са истином - рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитри Песков и осудио "нове параноичне поруке које су, нажалост, све учесталије како се приближавају избори у САД".

"Вашингтон пост" и "Њујорк тајмс" преносе да су амерички обавештајни званичници у извештају члановима Конгреса истакли да се Русија поново меша у америчке изборе са циљем да промовише Трампову кандидатуру, још једном баци сумњу на интегритет гласања и пружи подршку реизбору актуелног шефа Беле куће.

Вашингтон је раније оптужио Русију да се мешала у америчке председничке изборе 2016. године, "помоћу хакера и руских тролова на друштвеним мрежама". Москва је увек демантовала било какво мешање, па то чини и сада.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Четрнаесторо ЗАРАЖЕНИХ корона вирусом у Италији: Међу њима и ТРУДНИЦА


Особа која је овог пута оптужила Москву, говорила је под условом да остане анонимна, наводећи да су Трампови републикански савезници у Одбору за обавештајну службу у Представничком дому који је под контролом демократа, довели у питање процену званичника Канцеларије за националну обавештајну службу прошлог четвртка.

- Републиканци су реаговали како бисте очекивали. Полудели су - рекла је неименована особа и додала да су они довели у питање обавештајну службу. - Они су упозорили Одбор на поверљивом састанку да Русија ради на томе да се баци сумња на интегритет гласања заказаног за 3. новембар, истовремено, пружајући подршку избору Трампа за други четворогодишњи мандат.