Специјално за Новости:

Рим

38-годишњи
Матија, менаџер у месту Кодоња, провинција Лоди, вечерао је почеткомфебруара са пријатељем који се вратио из Кине, половином фебруара се осетио лоше, три дана након тога је смештен у болницу у месту где живи, до данас међу особама са којима је био у контакту резултира шест позитивних на корона вирус, супруга у шестом месецу трудноће заражена, пријатељ са којим је играо фудбал, пет особа је у тешком стању, а први заражени је у тако тешком стању да га није могуће транспортовати у миланску специјализовану болницу "Сако".


У току су у изолацији три места, 250 особа је подвргнуто контроли, затворене школе, вртићи, јавне установе, ресторани, продавнице, спортски терени и манифестације.


Министарство за Здравље је јутрос активирало task force ради потпуне контроле свих особа са којима су заражени били у контакту, у фирми где је радио, комшијеиз зграде, лекари и медицинско особље које га је прегледало у хитној помоћии болници, заражен је и лекар општепраксе који га је посетио код кућепре него што је откривено да је у питању корона вирус.Апелује се и на добровољно подвргавање тесту особа за које се не можезнати да ли су биле у контакту са неким од заражених или потенцијално заражених. Лекари не ускључују могућностнових појава заразе корона вирусом, јер је дуг период иза првог зараженог и у питању су бројни контакти пре него што се сазнало за оболење, с обзиром да је веома ангажовану спорту, учествовао је у једној трци, играо мали фудбал на једној утакмици, не зна се да ли је учествоваои на локалном карневалу 16. фебруара.


Прочитајте још: Из Вухана се вратило 56 Италијана, по доласку у Рим смештени у карантин


Једино је извесно да заражена супруга, наставница у једној школи, није имала контакте са колегама и ученицима јер је била на боловању у време развоја заразе код мужа.


У ВЕНЕТУ 2 СЛУЧАЈА


Међуновооткривеним случајевиманакон 6 објављених данас, позитивних на тест корона вируса, из поподневних контрола на корона вирус резултулира још 8 нових случајевау Ломбардији, међу којима су 5 лекари и медицинско особље и 3 пацијента, а у региону Венето откривена 2 случаја.


У неколико сати сабрано је тако 14 случајева, ургентно сазвана конференција за штампу, нарећење да се осим апотека све затвори у местима где су откривени случајеви заразених, а министар за Здравље апелује да се не ствара аларм.


Док исписујемо нове бројке зараженихстиже вест да је стигао у римску болницу Спланчанипацијент код којег је дијагностификован корона вирус, јошсе не објављује његово порекло.