Игор Крстовић, човек који слови за сарадника шкаљарског клана, данас је напустио болницу у Хановеру, где се недељама опорављао о прострелних рана које је задобио у пуцњави која се одиграла крајем јануара у Зети.

Крстовић је хеликоптером пребачен до аеродрома, а одатле је авионом одлетео, према незваничним информацијама, у болницу у Турској.

Крстовић је заједно са супругом био принуђен да напусти Немачку, у коју, по свему судећи, неће смети да уђе наредних пет година. Брачни пар је, према незваничним информацијама, напустио државу без полицијске пратње.

Прочитајте још: Рањеног Крстовића ЧУВАЈУ СПЕЦИЈАЛЦИ, у тајности пребачен у Хановер: Црногорски мафијаш подигао Немце на ноге


- Ово је добра вест, и за грађане Хановера и за све пацијенте који се лече у болници где је И. К. био смештен. Такође, ово је добра вест и за полицајце који су га даноноћно чували - рекао је министар унутрашњих послова Доње Саксоније Борис Писториус.

Иначе, Крстовићу је јуче саопштено да мора одмах да напусти болницу у Хановеру, али и Немачку. Немачки медији објавили су да је наредба за протеривање црногорског држављанина постала нужна, јер Крстовићев боравак на Медицинском универзитету у Хановеру представља претњу јавној безбедности.

Њему је било запрећено депортацијом уколико сам не напусти државу.

Подсетимо, Крстовић је упуцан крајем јануара у Зети, у насељу Балијаче, док је џипом “мерцедес” прилазио породичној кући. У његов аутомобил испаљено је више од 20 хитаца из аутоматске пушке, а према незваничним информацијама - седам је завршило у његовом телу.

Након пуцњаве оперисан је у Клиничком центру, а након тога је 7. фебруара, тајно транспортован у Хановер, где су га у болници чувале јаке полицијске снаге.

ЗАПАЉЕНО ВОЗИЛО КОРИШЋЕНО У НАПАДУ

Црногорска полиције је, само сат након што је тридесетпетогодишњак погођен мецима из ватреног оружја, на Какарицкој гори пронашли запаљени “голф”, за који се претпоставља да је коришћен у нападу.

Према незваничним информацијама, пронађена је и аутоматска пушка “М70” из које је пуцано на Крстовића.

Након напада, Вијестима је незванично речено да полицијски инспектори трагају за џипом "нисан x траил", због претпоставке да су у њему биле особе које су помагале нападачима што су из ‘голфа’ пуцали на тридесетпетогодишњака.

Крстовић је на путу према кући морао да успори аутомобил због пружног прелаза што су искористили нападачи и отворили ватру. Био је сам у аутомобилу у време када је нападнут стотинак метара од куће.

Пре две године, полицајци су од њега привремено одузели два скупоцена аутомобила - “БМW” и “мини морис”, 182.450 евра, мачету, купопродајне уговоре, криптоване телефоне...

Из Управе полиције тада су саопштили да је Крстовић безбедносно интересантна особа и да је његова кућа претресена у наставку борбе против организованих криминалних група.

Због сумње да је помагао у нападу, полиција је пре неколико дана ухапсила Драгишу Булатовића из Подгорице.

(telegraf.rs)