Ратни авион Су-24 руских ваздухопловних снага (ВКС) у четвртак  је избегао најмање две противавионске ракете, истовремено пружајући снагама Сиријске арапске војске (САА) у јужном Идлибу блиску ваздушну подршку.

Проопозициони канал Халаб Тодеј објавио је видео снимак на којем се види како руски ратни авион измиче једној од две ракете маневрисањем и пуштањем ракета мамаца.

Прочитајте још: Снимљен опасан инцидент у Сирији: Америчко оклопно возило изгурало Русе са пута (ВИДЕО)

Сиријски активисти су тврдили да је пројектил преносни систем ваздушне одбране (МАНПАД) лансиран са турске осматрачнице у граду Каминас у јужном Идлибу. Ове тврдње још нису верификоване.

Неколико сиријских и руских ваздушних напада циљало је турску "осматрачницу" у Каминасу и том приликом два турска војника су погинула, а неколико повређено. Инцидент се догодио током напада под вођством Турске на положаје Сиријске арапске армије (САА) у јужном Идлибу.

Руски ратни авиони Су-24 пружали су војсци блиску ваздушну подршку, омогућавајући јој да узврати напад у року од неколико сати. Руске ваздухопловне снаге уништиле су дванаест непријатељских возила.

Раније овог месеца, два хеликоптера Сиријских арапских ратних снага (СиААФ) оборена су изнад Идлиба. Док су сиријски милитанти преузели одговорност за оба инцидента, неки посматрачи верују да је хеликоптере циљала турска војска.

(pravda.rs)