Црногорски криминалац Игор Крстовић који више од недељу и по дана борави у болници у Хановеру где га чува непамћени број полицајаца након рањавања у Зети, због чега се узбунила немачка јавност, добио је налог за протеривање из Хановера!

Немачки портал НДР, позивајући се на изворе из Доње Саксоније, наводи да је "наводни шеф клана добио налог за протеривање из града Хановера, који му је остављен крај кревета и на који се мора одазвати". Међутим, Игор је јуче оперисан, стога није јасно на који начин ће одговорити на налог.

Према члану 53. Закона о пребивалишту, странац чији боравак угрожава безбедност и ред може бити протеран, објашњава се даље у тексту овог портала. Али, закон такође омогућава и његово одлагање, а као разлог могао би бити наведено здравствено стање. Постоји могућност да ће на ову одлуку бити уложена жалба.

Прочитајте још: Пуцњава у Зети: Рањен Бојан Анђушић, превезен у Ургентни центар, полиција трага за нападачима

Разматрала се могућност да се пацијент премести у болницу у други град, међутим то није могуће због његовог здравственог стања и озбиљних повреда на ногама и рукама, објаснила је Барбара Хавлиза, министарка правде.

Сврха уручивања оваквог налога, објаснили су, јесте да се Игору стави до знања да није пожељан у Хановеру.

Подсетимо, Крстовић је у зетском насељу Балијаче рањен 28. јануара у непосредној близини куће у којој станује. Нападачи су у његов аутомобил испалили 27 хитаца и нанели му озбиљне повреде, због којих је, након операције у подгоричком Клиничком центру транспортован у Хановер.

Превоз је учињен приватним авионом, у пратњи полиције, а по слетању на аеродром у Хановеру добио је полицијску пратњу. Грађани овог немачког града последњих дана бурно реагују на велике безбедносне мере које су предузете током боравка Црногорца у болници у Хановеру, а из тамошње полиције су за наш портал објаснили да су оне "апсолутно неопходне" и да се константно ажурирају.

Његова супруга Сузана такође ужива полицијску заштиту.

УХАПШЕНИ ОСУМЊИЧЕНИ


У међувремену, црногорска полиција је ухапсила Драгишу Булатовића због сумње да је учествовао у покушају убиства Игора Крстовића, након чега му је одређен притвор. Форензичари су Булатовићев ДНК пронашли на флаши која је коришћена у паљењу аутомобила који је пронађен запаљен непосредно након пуцњаве у Зети.

(blic.rs)