Заштита људских права и интереса: ЕУ представила предлоге за контролу вештачке интелигенције

Танјуг

среда, 19. 02. 2020. у 20:13

Заштита људских права и интереса: ЕУ представила предлоге за контролу вештачке интелигенције

Depositphotos

Европска унија представила је данас предлоге за регулацију вештачке интелигенције којима се траже строга правила и заштитне мере од ризика које доноси примена те технологије која се брзо развија
Европска унија представила је данас предлоге за регулацију вештачке интелигенције којима се траже строга правила и заштитне мере од ризика које доноси примена те технологије која се брзо развија.

Извештај је део шире дигиталне стратегије блока која има за циљ да задржи своју позицију онога ко диктира ритам за постизање технолошких стандарда. Технолошке компаније које желе да искористе велико и уносно европско тржиште, укључујући оне из САД и Кине, морале би да поштују сва нова правила када ступе на снагу, пише АП.

Европска комисија навела је да жели да развије "поуздан оквир за вештачку интелигенцију".

Председница Комисије Урсула вон дер Лајен наложила је својим највишим сарадницима да осмисле координирани европски приступ вештачкој интелигенцији и стратегији података.

"Бићемо посебно опрезни тамо где су у питању основна људска права и интереси. Вештачка интелигенција мора служити људима, и зато мора увек бити у складу с људским правима", рекла је Фон дер Лајенова новинарима у Бриселу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Zoran1

20.02.2020. 04:22

Glavno pitanjetreba biti, kako zastititi ljudska prava od globalizma i EU diktatora?