Америчка морнарица запленила 150 ракета, тврде да долазе из Ирана

Танјуг

14. 02. 2020. у 00:14

Америчка морнарица запленила 150 ракета, тврде да долазе из Ирана

Фото: Torrey W. Lee/U.S. Navy via AP

Наоружање је заплењено у недељу у Арапском мору, а идентично је ономе које је је други амерички ратни брод запленио у новембру
Ратни брод америчке морнарице запленио је оружје које је, како се верује, иранског "дизајна и производње", а обухвата 150 антитенковских ракета и три иранске раке земља-ваздух, саопштила је америчка војска.

Наоружање је заплењено у недељу у Арапском мору, а идентично је ономе које је је други амерички ратни брод запленио у новембру.

Реч је о антитенковским ракетама Дехлавиех које су иранске копије руске ракета Комета, наводи се у саопштењу америчке војске.

Последњих година амерички бродови су пресрели и запленили иранско оружје намењено углавном борцима Хуту у Јемену, преноси Ројтерс.

Према резолуцији УН, Техерану је забрањнено да снабдева, продаје или износи оружје ван земље сем уз одобрење Савета безбедности.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

буки

14.02.2020. 09:28

Запленили у Арапском мору и још се хвале?!? Они би да СА америчким ракетама убије све јеменске Хуте, а да им нико не протекне у помоћ, чак ни са храном и лековима. Испада да од Америке не смеш ни да се браниш, него треба да умреш срећан што те убио њихов "милосрдни анђео". САД зликовци!

mnc

14.02.2020. 14:21

Bilo bi korisno da sve takve-zaplenjene rakete imaju dodatnu daljinsku aktivaciju, pa onda neka ih plene do mile volje.