Дечак (7) с Аљаске који се са својим рођацима изгубио у мећави на Аљасци испричао је да су ископали рупу како би преживели.

Итан Камил (7), Кристофер Џонсон (14), Франк Џонсон (8) и Треј Камил (2) нестали су прошле недеље у руралном делу Аљаске. Спасилачке екипе пронашле су их тек следећи дан па су ноћ провели у снежној дивљини.

Камил је из свог болничког кревета, где се лечи од промрзлина на рукама, испричао за CNN шта су његови рођаци и он направили како би преживели ноћ на тако ниским температурама.

- Прво смо покушавали да пронађемо пут до куће, али нисмо успели и постало нам је јако хладно па смо ископали рупу - испричао је.

Прочитајте још: Дечак (5) у чарапама, на 30 степени испод нуле носио бебу кроз беспуће: Мештани одмах звали полицију


Његова мајка Ајрин Камил рекла је како су се сви трудили да заштите што је више могуће двогодишњег Треја и да се Итан преместио ближе отвору како би било више места за маленог дечака.

Деца су нестала у недељу, 2. фебруара, а спасиоци су их пронашли у понедељак око 16:25 по локалном времену 29 километара јужно од заједнице Нунама Икуа. Деца су одмах хеликоптером превезена у болницу.

- Били су смрзнути, гладни и уморни - рекао је члан спасилачког тима „Emmonak Search and Rescue“.

Према извештају полиције, родитељи су у недељу у 18:25 пријавили да се њихова деца нису вратила кући, а да су требала да дођу још у 13 сати.

Спасилачке службе су хеликоптером и на терену покренуле потрагу. Нунам Икуа је заједница на Аљаски у којој живи око 190 људи.

(index.hr)