ВЛАДИМИР Санкин (33) поделио је руску јавност, пошто је признао да је убио манијака за којег се сумња да је педофил и да је отео два дечака. Јавност га слави као хероја, а током суђења, људи у судници дочекали су га громогласним аплаузом, наводи руски сајт "Лајф".

- Нисам желео да убијем било кога, једноставно нисам оценио снагу. Нисам очекивао да ће умрети. Спасао сам двоје деце, шта сте очекивали - казао је Санкин који је убио отмичара деце голим рукама.

Прочитајте још: Аустријски уролог сексуално злостављао 109 дечака: Прети му 15 година затвора

Санкину је одређен двомесечни кућни притвор у Уфи у руској републици Башкортостан, и забрањено му је да користи телефон и да се састаје са било ким сем са адвокатом. Његова мајка је увек у близини, а каже да не зна како да помогне сину, мада сматра да није могао ништа друго да уради.

- Можете да питате било кога, увек је био спреман да помогне. Имали смо пожар у једној двоспратници, био је ту да помогне и избави децу из зграде коју је захватила ватрена стихија - каже његова мајка Галина Санкина.

"АКО НЕ СКИНЕТЕ ПАНТАЛОНЕ, ОДСЕЋИ ЋУ НЕШТО"

Према сведочењу једног од отетих дечака, он и његов другар отишли су да се грудвају. У једном тренутку, пошто им је било хладно, а они скроз мокри од снега, ушли су у зграду да се загреју. Причали су и смејали се, а онда је из једног од станова изашао мушкарац.

- Питао нас је зашто седимо ту и рекао да уђемо у његов стан. Прво је ушао мој друг, а онда и ја за њим. Онда је залупио врата и рекао да сачекамо пет минута. Затим се вратио и рекао нам да скинемо панталоне. Прво је скинуо своје, а онда је тражио да их свучемо и ми. Претио нам је са секиром и рекао: "Ако их не скинете, одсећи ћу нешто" - каже један од сведока.

Један од дечака успео је да побегне, док је други остао у стану.

- Зграбио ме је и рекао ми је: "Нећеш ти нигде". Покушао сам да се одбраним, али ме је зграбио и одвукао у собу - казао је један од дечака.

Према наводима медија, и даље није познато шта се онда десило, а дечак који је побегао, срео је на улици Владимира и објаснио му шта се десило.

"ВЛАДИМИР ЈЕ ХЕРОЈ"


Један од Владимирових пријатеља, Рустем Резапов, открио је његову верзију шта се десило те вечери.

- Владимир је шетао, а онда му је дете притрчало и тражило помоћ, рекавши да је њега и још једног дечака отео мушкарац и да их је држао у стану. Тражио му је да раде непријатне ствари, да скину панталоне и показују своје "делове". Претио им је секиром уколико се не скину - каже Резапов и казао да је његов пријатељ херој у сваком погледу.

Када се попео у стан, Владимиров адвокат Искандер Кабиров је казао да се његов клијент одмах упутио ка соби.

- Владимир је извукао другог дечака на улицу, а нападач га је пратио. Дошло је до свађе, пошто је мој клијент рекао човеку да је педофил. Он је ударио Владимира, а онда је он узвратио. Није желео да га убије, био је то несрећни случај - казао је Кабиров.

Комшије су виделе шта се дешава и позвале су полицију. На лице места убрзо су стигли припадници органа реда и екипа Хитне помоћи. Како наводе медији, 54-годишњи Владимир Зајцев превезен у болницу, али је подгледао повредама.

СУПРУГА УБИЈЕНОГ: БИО ЈЕ КОПИЛЕ

Зајцев, који има двоје деце, био је пред судом три пута, а осуђен је 2007. године на 11 година због сексуалних односа са малолетником. Пуштен је на слободу 2018. године. Пошто је одслужио казну, било му је забрањено да прилази школама, парковима и обдаништима.

Сестра му је купила собу у једној од зграда, а комшије кажу да је волео да попије и да је био гласан. Његова бивша супруга Татјана казала је да га је тужила 2003. године, јер није плаћао алиментацију.

- Био је копиле, пио је превише. Чак и пошто је мртав, и даље немам мира. Нисам дуго причала са њим, желела сам миран живот, тако да сам се преселила и наставила даље. Памтим и даље како је бацао на мене ножеве и секире - казала је Татјана.

Полина, супруга Владимира, подржава мужа зато што је заштитио децу.

- Наравно да се каје, није желео да нико умре, једностано је желео само да заштити децу. Изражавамо саучешће породици жртве, помогли смо им колико смо могли, дали смо им нешто новца за сахрану - казала је Полина.

(telegraf.rs)