Становници ирачког главног града су се пробудили угледавши призор који нису видели деценијама, јер је њихов град био - прекривен снегом.

Ово је био један од ретких тренутака предаха за Ирачане у којем су становници уживали у сликању селфија, а деца се играла у снегом покривеним парковима.

Ирак се у последњих неколико месеци суочио са немирима, попут масовних протеста у октобру, током којих је више од 500 људи погинуло, америчког убиства иранског генерала Касема Сулејманија почетком јануара, од када тензије на релацији САД - Иран све више расту, јавља АП.

Прочитајте још - Разорна олуја прави ХАОС по Европи: Дрвеће пало на путеве и аутомобиле, СТРАДАЛО седам особа (ФОТО/ВИДЕО)

На централном градском тргу Тахрир, епицентру протестног покрета, демонстранти су застали на моменат како би посматрали снежне падавине седећи испред својих шатора.

"Хвала Богу да пада снег, атмосфера је прелепа, ово су веома ретки тренуци", изјавила је протестанткиња Аимен Ахмед.

Последњи пут у Багдаду снег је пао 2008. године.

"Посматрали смо снег како пада док није кренуо да се топи, сада се живот враћа у нормалу", рекла је Мариам, још једна демостранткиња која је навела само своје име, страхујући од репресалија, као и већина антивладиних демонстраната.