Од сталног дописника: ПАРИЗ


КАНДИДАТИ с француским именом имају много више изгледа да се запосле у познатим француским фирмама светског гласа као што су Ер Франс или Рено од оних чија имена имају призвук из земаља Магреба, показало је најновије истраживање које је извршено за потребе француских власти.


Тест који су извршили истраживачи с универзитета Париз Ест Кретеј је урађен на тражење председника Емануела Макрона, после критика у јавности да постоји дискриминација приликом запошљавања.


Неко чије име звучи "домаће" при спонтаној кандидатури има 12,5 одсто изгледа да добије посао, а они с именом из Алжира, Марока или Туниса - свега 9,3.


Објашњава се да ова индекс а разлика од 3 посто, заправо представља 25 одсто шанси мање да се добије посао, што је оцењено као много.


Испитана је политика запошљавања 40 великих француских компанија и прегледано више од 10.000 послатих биографија у периоду од октобра 2018. до јануара 2019.


Значајне аномалије ду примећене у компанијама Ер Франс, Акор хотели, Алтран, Аркема, Рено, Рексел и Сопра Стериа.


Прочитајте још: Дискриминација на француски начин: Вагони само за жене


Из Реноа су прихватили критике и поручили да су спремни да побољшају своју политику око овако важног питања, док је шест осталих компанија објавило заједничко саопштење у којем критикују истраживачку методу и изражавају индигнацију због изнетих оптужби.