Тридесет полицајаца из америчке државе Џорџија морало је да преда своје значке и потражи други посао, након што је откривено да су на Академији сви варали на испиту, јављају званичници.


Они су били кадети и у истом разреду варали на тесту где је требало да покажу како рукују радарима.


До открића је дошло након што је једна жена, која је у том тренутку била у вези са једним од кадета, рекла да је она урадила испит уместо њега, објавио је повереник Одељења за јавну безбедност Марк Мек Донохју. Због тога је 15. октобра покренута тромесечна истрага.


Против полицајца који је својој бившој девојци дао своју шифру и корисничко име, како би за њега положила испит, одмах је покренут дисциплински поступак. Но, он је онда одао цео свој разред.


"Рекао нам је: "Нисам једини који је варао" и тиме сугерисао да су и други учествовали у томе. Ова класа од 33 полицајца је дипломирала у августу" рекао је Мекдонохју.


Један од њих је већ отпуштен, други је дао отказ, а трећи је отишао у војску. Осталих 30 је након истраге добило отказ.


Испоставило се да је један кадет помогао свим другима да положе онлајн испит. Откривено је да су имали "пушкице", да су делили питања и одговоре на групном чету, а да су двојица користили Снепчет како би осталима проследили одговоре.


"Користили су тај чет не само да варају, већ и како би се договорили шта да кажу када је истрага почела" додао је повереник.


Они су тиме прекришили Правилник и изневерили очекивање академског интегритета.


"Ово је супротно са свим нашим вредностима. Веома је тешко прогутати овако нешто" казао је повереник.


Како је додао, паника у разреду је почела када су два кадета пали испит. Један је знао да, ако не положи, неће моћи да настави обуку. Рекао је да је "морао да вара".


Прочитајте још: АЛАРМАНТНА СТАТИСТИКА: Све више самоубистава у полицији


Шта ће бити са 133 казне за прекорачење брзине, које су од августа ови полицајци написали, засада није познато. Док је истрага трајала, њима је било забрањено да користе радаре.


У међувремену, на Полицијској академији укинута је опција за онлајн полагање испита.


(zanimljivostidana.com)