СРПКИЊА Ј.Ј. удата за Индијца, под надзором је лекара у индијском месту Гоа, због сумње да је супруг, можда оболео од коронавируса, незванично сазнају “Новости”.

Прочитајте још: Брачни пар из Србије у болници, сумња се да муж има КОРОНА ВИРУС

Њих двоје су просветни радници, који раде у школи близу Шангаја. Отишли су на одмор у индијску приобалну државу Гоа, када се супружник Ј.Ј. кога је заболело грло, веома забринуо да се можда заразио смртоносним вирусом и сам се пријавио на испитивање.

Санитет је убрзо стигао по њих двоје, спроведени су у болницу, узети су им брисеви грла, а резултати се очекују сутра. Тренутно су под лекарским надзором, симптома више нема, а ако и резултати покажу да је све у реду, вратиће се у хотел и наставити са одмором.

Раније су индијски званичници објавили да је мушкарац са сумњивим симптомима држављанин Србије, али како нам је потврђено у Министарству здравља то није случај.

- Показује симптоме коронавируса, попут сувог и болног грла - саопштили су индијски званичници. - Боравио је у кинеском граду удаљеном око 750 киломатара од Вухана и пратимо његово стање. Узети су сви неопхподни узорци за анализу.

Министар здравља државе Гоа Висваџит Ране рекао је да је брачни пар стигао преко Њу Делхија до плаже Канкона на југу ове области.