Градоначелник Вухана, кинеског града који је жариште новог корона вируса, понудио је данас оставку јер град није на најбољи начин реаговао на ширење вируса, иако је своје деловање на скали од 100 оценио са 80.

"Затворили смо град да бисмо зауставили ширење вируса, али вероватно ће нас историја памтити по лошем", рекао је Зоу Сиванг у интервјуу државној ЧТВ.

Он је навео да је спреман да поднесе оставку уколико ће то помоћи да се спречи ширење вируса.

Признао је током интервјуа да информација о ширењу вируса није довољно брзо објављена.

Он је, међутим, за то делимично окривио процедуру по којој локалне самоуправе морају да траже одобрење од Пекинга како би пласирале такве информације.

Прочитајте још - Корона вирус настао у ЛАБОРАТОРИЈИ и "пуштен" да ОСЛАБИ кинеску економију, људи само колатерална штета? Вирусолози подељени после појаве СМРТОНОСНОГ организма

Међутим, многи грађани критикују интервју на друштвеним мрежама, уз оцену да је градоначелник претерано хвалио сам себе.

Многи коментари на кинеским друштвеним медијима фокусирали су се на то што је Сиванг своје деловање у вези са вирусом на скали од 100 оценио 80.

"Сад разумем шта значи бити бесраман", навео је један од корисника мреже Weibo.

"Наши људи не могу бити преварени тако лако... Вирус је само један од окидача јер администрација у Вухану већ дуго времена вара грађане и централну владу", написао је други корисник Weibo.