Велики број спасилаца и даље се утркује с временом како би пронашли преживеле испод рушевина, након што је јуче исток Турске погодио снажан земљотрес јачине 6,8 степени по Рихтеру.

Том приликом 22 особе су погинуле, а више од хиљаду их је повређено.

Невероватно, али међу пронађенима је и трудница која је спашена 12 сати након потреса, објавили су медији. Истовремено, АФП наводи да су поједини грађани спашени и након 17 сати што су били затрпани испод рушевина.

Министар унутрашњих послова Сулејман Сојлу рекао је да је 39 људи живо спашено из срушених зграда у провинцији Елазиг, а још 22 особе за које се процењује да су заробљене испод рушевина.

Иначе, око две хиљаде спасилаца укључило се у потрагу и послани су у погођену регију, док је држава осигурала хиљаде кревета, покривача и шатора, саопштило је турско председништво.

Многи грађани остали су без својих домова и ноћ су дочекали под отвореним небом, а неретки су морали палити ватру на отвореном како би се угрејали.

Епицентар земљотреса који је пратило још 390 потреса маје јачине, забележен је на дубини од десет километара у провинцији Елазиг, око 550 километара источно од престонице Анкаре, саопћио је Евромедитерански сеизмолошки центар.