АМЕРИЧКА војска је „пресрела“ руског генерала у подручју Манбиџа пре више од годину дана, саопштило је Министарство одбране Русије.

- Догађај који су поменули амерички представници се десио пре 14 месеци у подручју сиријског града Манбиџа, који се тада налазио под тројном контролом: такозване антитерористичке коалиције на челу са САД, курдских одреда и сиријских владиних снага - саопштила је руска војска.

Прочитајте још: Офанзива џихадиста у Ситији: Нови напади милитаната на Асадове трупе, 11 људи погинуло, 30 рањено

Они су навели да неки представници Пентагона вештачки погоршавају ситуацију у Сирији. Међутим, тврде да између војника САД и Русије у Сирији влада апсолутно професионалан однос.

- Познато нам је где се налазе америчке јединице, а америчкој страни где су руски војници. Изненадни случајеви недоговорених акција у местима где се две војске додирују оперативно се разрешавају преко постојећих канала за спречавање сукоба - нагласило је Министарство одбране.

Прочитајте још: Пентагон о последицама иранског напада: 34 војника има трауматичне повреде мозга

Раније је специјални представник САД за Сирију Џејмс Џефри рекао новинарима да је пре извесног времена дошло до инцидента у којем је у близини Манбиџа била „пресретнута“ колона у којој се налазио један руски генерал-мајор. Он је додао да је све било решено војним каналима, али није навео друге детаље.

Џефри је, такође, истакао да механизам спречавања инцидената са Русијом у Сирији успешно делује већ неколико година.

(rs.sputniknews.com)