Број људи који су преминули од опасног коронавируса порастао је на 41, а из кинеског града Вухана, где се првобитно појавио, проширио се на још 11 других земаља.

Кинеска национална здравствена комисија изнела је податке да је број оболелих од овог вируса порастао на 1.287.

Власти земаља широм света покушавају да спрече глобалну пандемију.
Подсетимо, данас је и Аустралија прогласила први потврђени случај коронавируса у држави Викторија, а пацијент хоспитализован у стабилном стању у предграђу Мелбурна, саопштили су аустралијски званичници.

Како се наводи, реч је о кинеском држављанину (50) који је у јануару стигао у Аустралију, и он је изолован и лечи се у болници.

И Малезија је данас потврдила три случаја инфекције коронавирусом, првих у југоисточној Азији.

Три случаја коронавируса забележена су у Француској, првој и тренутно јединој европској земљи где је овај вирус потврђен.

У САД су до сада регистрована два случаја. До сада је познато да је једна од заражених особа жена из Чикага стара 60 година која је хоспитализована после повратка из Кине у Америку.

Како би се спречило ширење смртоносног вируса, власти у Кини обуставиле су саобраћај у Вухану, граду са 11 милиона становника, укључујући и других 12 градова провинције Хубеј. То је спречило 36 милиона људи да путују, с обзиром на то да се у Кини одржава један од највећих фестивала - Лунарна нова година.

Аеродроми широм света појачали су преглед путника из Кине, мада су неки здравствени стручњаци довели у питање њихову ефикасност.
Земље у којима се досад појавио коронавирус:

- Кина

- Тајланд

- Вијетнам

- Сингапур

- Јапан

- Северној Кореји

- Тајван

- Непал

- Сједињене Америчке Државе

- Аустралија

- Малезија

- Француска