Аустралија и Малезија су потврдиле прве случајеве новог коронавируса на својој територији, док Кина потврђује да је до сада преминула 41 особа од последица тог вируса.

Аустралија је у суботу прогласила први потврђени случај коронавируса у држави Викторија, а пацијент хоспитализован у стабилном стању у предграђу Мелбурна, саопштили су аустралијски званичници.

Како се наводи, реч је о кинеском држављанину (50) који је у јануару стигао у Аустралију, и он је изолован и лечи се у болници.

И Малезија је у суботу потврдила три случаја инфекције коронавирусом, првих у југоистоцној Азији.

Прочитајте још - Корона вирус стигао у Европу, потврђени први случајеви: Ево која два града су критична

Министар здравља је рекао је да су заражене особе повезане са 66-годишњим мушкарцем за које су сингапурске власти потврдиле да је позитиван на тестирање вируса.

У међувремену, Кина је потврдила 1.287 случајева заражених новим коронавирусом од 24. јануара, док је број умрлих од вируса порастао на 41, саопштила је данас Национална здравствена комисија.

Вирус се појавио у централном кинеском граду Вухан крајем прошле године, а проширио се на друге градове укључујући Пекинг и Шангај, као и у друге државе - Сједињене Државе, Тајланд, Јужну Кореју и Јапан.