КОРОНА вирус је стигао у Европу! Три случаја забалежена су у Француској, саопштила је француска министарка здравља Ањес Бизин. Случајеви су регистровани у Бордоу и Паризу.

Министарка је на конференцији за медије изнела детаље о оболелом из Бордоа. Реч је о мушкарцу старом 48 година, кинеског порекла, који је недавно боравио у Вухану. После тога је био у Холандији. Имао је класичне симптоме грипа, кашаљ и температуру, а у потпуну болничку изолацију је смештен 23. јануара. Министарка је истакла и да се пацијент тренутно осећа добро.

Током боравка на француској територији био је у контакту с десетак особа и француске власти су у потрази за њима.

За други случај сазнало се непосредно пред конференцију за медије, па је саопштено само да се ради о случају у Паризу, да је особа била у Кини и да је смештена у париску болницу “Биша”.

Министарка је прецизирала да је период инкубације “вероватно седам дана, између два и дванаест дана”.

- Имамо прве случајеве у Европи, вероватно зато што смо веома брзо успоставили тест и зато што смо у стању да их идентификујемо - изјавила је Ањес Бизин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Медицинска сестра вриштала због коронавируса: "Не могу више, ово је неиздрживо" (ВИДЕО)

Нешто пре поноћи је јављено да је забележен и трећи случај оболелог који је блиски рођак особе заражене вирусом из Париза.

Она је поручила да епидемију треба третирати као пожар, брзо утврдити жариште и што пре га локализовати. Она је и дала савет да особе које посумњају у симптоме не одлазе саме код лекара, већ да треба да позову хитну помоћ.