У ФРАНЦУСКОМ граду Лиону тренутно испитују сумњиви случај заразе. Звучи невероватно податак да се неодговорна путница из Вухана, пореклом из овог кинеског града, која живи у Лиону, сама хвалила преко друштвених мрежа да је успела да превари здравствену контролу, тако што је улазећи на француску територију узела таблете за спуштање температуре!

Иако је имала могуће симптоме опасног грипа, провукла се на париском аеродрому, три дана пре стављања Вухана у карантин. "Госпођа Јан", како је зову овдашњи медији, поруку је послала 20. јануара, а многи Кинези који живе у Француској су, узнемирени, позвали кинеску амбасаду у овој земљи.

Прочитајте још - Да ли је Србија спремна за коронавирус? Докторка Мијовић подсећа на сценарио из 2002. и саветује грађане

Чим су алармирани, из амбасаде су одмах у среду вече позвали путницу и затражили од ње да се јави у хитну помоћ. Француска министарка здравља Ањес Бизин је поручила да ништа не говори у овом тренутку да је ова жена носилац опасног вируса и да се њено здравствено стање тренутно проверава.