Матео Салвини, лидер италијанске крајње десне опозиционе партије Лига и бивши министар унутрашњихх послова још једном је изазвао осуду јавности, након што је у Болоњи зазвонио на интерфон тунижанске породице и питао да ли ту живи дилер дроге.


Видео снимак више телевизија показује како Салвини окружен новинарима звони на интерфон тунижанске породице и говори: "Добро вече, госпођо, да ли је ваш син дилер?"


Након што је комуникација из стана прекинута, Салвини је још неколико пута звонио, али одговора није било.


Инцидент се догодио у радничком насељу Пиластро са високом стопом криминала, преноси Анса.


Наводни дилер, 17-годишњи младић чији су родитељи из Туниса, али је рођен у Италији, изјавио је данас да је потражио правну помоћ од локалног адвоката Кети Ла Торе, која је покренула кампању против говора мржње.


Салвинија, лидера анти-мигрантске, евроскептичне Лиге многи критикују због антимигрантске политике коју је водио док је био министар унутрашњих послова, укључујући затварање италијанских лука за спасилачке бродове који превозем игранте и указ о безбедности за који криттичари тврде да криминализује мигранте и укида им одређена права.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Салвини прижељкује суђење за "отмицу" миграната


Популарни ди џеј, писац и глумац Фабио Воло исмејао је Салвинија, оптуживши га да "сме да крене само на слабе".


Он је позвао Салвинија да оде и позвони на врата Каморе, напуљске мафије, ако има храбрости.


Волоова изјава постала је вирална, а много људи се на друзштвеним мрежама сагласило са њим.


Заменик председника парламента Туниса Осама Сгајер оценио је да је Салвини показао "рашистичко и срамно понашање", које подрива односе између две земље.


У одговору тунижанском званичнику, Салвини је навео да је "слушао крик бола мајке храброст, која је изгубила сина због дроге".


Лидер Лиге налази се усред кампање пред локалне изборе у регији Емилија Ромања, који се одржавају у недељу.