Руски председник Владимир Путин састао се са британским премијером Борисом Џонсоном на маргинама мировне конференције у Либији у Берлину, а Џонсон је искористио прилику да му изричито каже да нец́е доц́и до "нормализације" билатералних односа Москве и Лондона.

Премијер Велике Британије тада је захтевао од Русије да оконча оно што је назвао "дестабилизирајуц́ом активношц́у" која наводно прети Великој Британији, њеним грађанима и савезницима, мада није

 Уместо тога, Џонсон се још једном осврнуо на случај тровања у Солзберију, за који Лондон криви Москву, а да још није пружио непобитан доказ кривице, пише "РашаТудеј".

"Био је јасан да није дошло до промене у ставу Велике Британије о Солзберију, што је била несмотрена употреба хемијског оружја и безобразан покушај убиства недужних људи на тлу Велике Британије. Рекао је да се такав напад не сми поновити “, изјавила је Џонсонова портпаролка у изјави, пише Ројтерс.

Проблем се односи на хемијски напад 2018. године на бившег руског двоструког агента у граду Солзберију за који је британска влада окривила Русију.

Кремљ је рекао да су Путин, Џонсин и председница Европске комисије Урсула вон дер Лаиен разговарали о билатералним и међународним проблемима, укључујуц́и либијски мировни процес.