Најмање 75 затвореника, већином чланова озлоглашене бразилске криминалне групе, побегла су из затвора у пограничном граду у Парагвају, због чега је одмах смењен управник затвора.


Званичници су саопштили да су открили тунел, који су затвореници ископали током операције за коју су, како се сумња, затворски званичници знали, као и да је у ћелијама пронађено скоро 200 врећа пуних земље.


"Немогуће је да нико ништа није видео све ово време. Ово се није десило за један дан или једну ноћ", изјавила је министарка правде Сесилија Перес, преноси АП.


Перес је новинарима рекла да је поред управника затвора у граду Педро Хуан Кабаљеро, у блзиини границе са Бразилом, отпуштено још шест затврских званичцника, додаје Ројтерс.


Министар унутрашњих послова Еуклидес Акеведо рекао је у саопштењу да је могуће да је тунел био варка како би се покрила умешаност затворских званичника, као и да је могуће да је многим затвореницима дозвољено да изађу из затвора кроз главну капију.


Прочитајте још: Никшићани побегли из затвора, па ухваћени у Немачкој и Аустрији


Акеведо је рекао да већину побеглих затвореника чине чланови Прве команде престонице, највеће бразилске криминалне организације.

AP Photo/Marciano Candia


Погранична област у близини града Педро Хуан Кабаљеро сматра се транзитном тачком за кријумчарење дроге и друге криминалне активности банди, попут Прве команде престонице и Црвене команде.

AP Photo/Marciano Candia

AP Photo/Marciano Candia