Ожењени полицајац имао је секс са шеснаестогодишњом девојчицом док су њен нестанак истраживале његове колеге.

Осрамоћени бивши полицајац Ендрју Брукс је срео девојчицу у центру Кента, марта 2018. године, па је потом позвао у своју кућу. Брукс, који од прошле године није у полицији, имао је тада секс са тинејџерком, док је његова жена била одсутна током викенда.

И када је сазнао њене године, наставио је да јој шаље поруке. Дописивање се наставило све док Брукс није схватио да девојчицу тражи полиција јер се води као нестала. Брукс је тражио од тинејџерке да њихов однос остане тајна, чиме је прекршио полицијске стандарде дискредитујућим понашањем и недостатком интегритета. Када је сазнао да је полиција долазила код ње кући да испита њен нестанак, написао јој је молећи је:

- Можеш ли, молим те, да ми обећаш да нико неће сазнати за ово. Изгубићу све - написао јој је у једној поруци.

ВЕСТ О НЕВЕРСТВУ УБИЛА БИ МУ СУПРУГУ

Како се чуло на саслушању у полицији, полицајац је рекао девојчици да је протеклог децембра покушао да се убије и да би вест о његовом неверству "убила његову жену".

Како је касније објаснио током истраге, био је забринут да ће његова жена, која је такође радила за полицију, али као цивил, видети да се његово име доводи у везу са несталом девојчицом и да ће схватити да је био неверан.

Иако је истрага утврдила да није прекршио полицијску процедуру пољубивши тинејџерку у парку, то је учинио терајући је да сакрије његов идентитет. Требало је да зна из свог полицијског тренинга да "приморавање детета да лаже може да узрокује озбиљну емотивну штету", наводи се у објашњењу.

Његова супруга је ипак остала у браку са њим.
(Телеграф.рс / Извор: Дејли мејл)