Путин о Другом светском рату: Запушићемо погана уста фалсификаторима историје

NovostiOnline

18. 01. 2020. у 16:57

Путин о Другом светском рату: Запушићемо погана уста фалсификаторима историје

Фото Танјуг / АП Pavel Golovkin

Председник Русије Владимир Путин обећао је да ће отворити центар за архивска документа о Другом светском рату
Председник Русије Владимир Путин обећао је да ће отворити центар за архивска документа о Другом светском рату.

„Затворићемо прљава уста која неки лидери отварају преко брда како би постигли непосредне политичке циљеве. Запушићемо уста истинитим информацијама“, рекао је Путин на састанку са ветеранима и представницима патриотских организација.

Председник је навео пример Израела који ни на секунду не дозвољава да се заборави Холокауст – геноцид над јеврејима. Он је подсетио да ће наредних дана посетити Израел на откривање споменика жртвама блокаде Лењинграда.

„Веома сам захвалан овој иницијативи руководства Израела и свима који су били иницијатор тог догађаја. То је важан догађај. Он подсећа на жртве Другог светског рата и на оне који су дали одлучујући допринос у поразу нациста“, рекао је шеф државе.

„Јеврејске друштвене организације и руководство Израела врло паметно ради, не дајући да свет заборави жртве Холокауста“, нагласио је Путин.

„На жалост, међу жртвама холокауста је значајни број јевреја из Совјетског Савеза, руског народа“, додао је Путин, нагласивши да од је највеће губитке у Другом светском рату, скоро 70 одсто, понела данашња Русија.

У вези с тим, Путин је саопштио да ће Русија формирати центар за архивску документацију.

„Запушићемо погана уста онима који мењају историји, представљају је у лажном светлу и смањују улогу наших отаца и дедова, наших хероја који су погинули, бранећи своју отаџбину и практично цео свет од куге“, изјавио је председник.

Он јe нагласио да овај сајт и овај центар „бити отворен и за наше грађане и за цео свет“.

„Ми ћемо онемогућити чак и покушаје да се представи историја у потпуно лошем светлу. Та погана уста ћемо зачепити заувек овим документима“, поновио је руски председник.rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Robin Hud

18.01.2020. 17:21

Samo Srbi zaboravljaju i Jasenovac i mnoga druga mesta po celoj bivšoj Jugoslaviji...užas..

Vertical Limit

18.01.2020. 17:25

Ovako treba da izgleda ozbiljan predsednik,a ne kao neki televizijski manekeni...

brsnovac

18.01.2020. 17:58

Bravo gospodine Putine,Srbi I CEO svet imaju sta DA nauce od vas NE dozvoliti prekrajanju istorije,jer toje svako dnevna praksa zavojevaca I gubitnika. Okupatori se prikazuju kao oslobodioci. Hvala g PUTINE.

Гојко

18.01.2020. 20:13

Jutros su 3 transportna aviona Il-76 prevezla Putinov predsednicki auto kao i druga vozila iz njegove pratnje na izraelski aerodrom Ben Gurion./ objavljene su slike /