Члан терористичке организације Исламска држава Абу Абдул Бари ухапшен је у Мосулу и ништа не би било посебно занимљиво да он не спада у вероватно најтеже терористе света пошто је тежак више од 250 килограма.

Прочитајте још: Исламска држава преузела одговорност за експлозију у џамији

Абу Абдул Бари познат и као Шифа ал-Нима је толико тежак да су ирачке специјалне снаге сигурности у притвор морале да га преведу у товарном простору пик-апа.

Како наводе ирачки медији, он је истакнути члан ИС који је у на врхунца моћи терористичке организације проповедао ликвидирање образованих људи и исламских научника који се нису слагали са филозофијом ИС.

Он је такође оптужен за бомбашки напад на једну џамију.

- Одушевљен сам што је у Мосулу ухапшен „Џаба Хат” Исламске државе. Одговоран је за убиства мушкараца, жена и деце. Та је животиња силовала и убијала - написао је на Твитеру Британац који се борио против ИСИС-а у Сирији, наводи Дејли Мејл.

Многи се на друђтвеним мрежама питају како је могуће да је уопште успео да се крије толико дуго након пада парадржаве која је сејала смрт, а било је предлога да он бнуде погубљен, с обзиром да је у Ираку још на снази смртна казна.