Немачки парламент је одобрио закон који ће истражитељима омогућити да користе компјутерски генерисану дечију порнографију како би добили приступ сумњивим интернет порталима.

Министарство правде је саопштило да ће истражитељима бити потребно одобрење суда за употребу те технике и биће им дозвољено да је користе само ако постоји мала или никаква могућност да се истрага води другим средствима, преноси АП.

Министарка правде Кристине Ламбрехт рекла је да портали који су предмет истраге све више захтевају да потенцијални корисници сами пошаљу слике и видео записе како би им одобрили приступ, а да она жели да истражитељи имају сва правна средства да открију људе који стоје иза дечијих порнографских страница.

Прочитајте још - Дечака ометеног у развоју обљубио више пута, а сада је ментално на његовом нивоу: Шокантна тврдња одбране мушкарца из околине Кладова, траже да буде ослобођен за силовање!

"Јасно ми је да полицијски службеници не смеју да користе стварне снимке", рекла је Ламбрехт.

Закон који је усвојен у петак пооштрава и правила против такозваног "сајбергруминга".

За контактирање деце у сексуалне сврхе у Немачкој може се прописати казна до пет година затвора.

Међутим, до сада се то није примењивало уколико је преступник веровао да контактира дете, али је у ствари био у вези са одраслом особом - родитељем или полицајцем - па ће од сада и такви случајеви бити кажњиви.