Једанаест америчких војника повређено је током иранског напада пројектилима на базу Ал-Асад у Ираку, иако је Пентагон у почетку тврдио да није било жртава нити повређених, јавља ЦНН.

"Иако ниједан припадник америчких снага није погинуо у нападу 8. јануара, неколико их се лечи од симптома потреса мозга од експлозије и њихово стање се још процењује", саопштила је војна коалиција предвођења САД која се у Ираку и Сирији бори против Исламске државе.

У саопштењу се додаје да су они из предострожности пребачени из базе у Ираку у Регионални медицински центар Ландштул у Немачкој ради даљих анализа и да се очекује да се врати на дужност када буду проглашени способним.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Нови снимак обарања авиона у Ирану: Полећу две ракете, па буктиња пада са неба (ВИДЕО)

Званичник америчке војске рекао је за ЦНН да је у нападу повређено 11 војника, који је Иран извео у знак одмазде због убиства генерала Касема Сулејманија.

Амерички медиј подсећа да је Пентагон непосредно после напада саопштио да у нападу није било жртава и подсећа да америчка војска под жртвама подразумева и рањавање и смрт својих припадника.

Упитан о тој противуречности, амерички званичник је рекао да је је у то време то била процена стања и да су се симптоми појавили касније.

Амерички министар одбране Марк Еспер рекао је прошле недеље да је, према првим проценама, у нападуна базу у којој су стациониране америчке трупе причињена само материјална штета.