Медведев распушта Владу Русије, Путин поручио да није све урађено

Novosti Online

среда, 15. 01. 2020. у 14:42

Медведев распушта Владу Русије, Путин поручио да није све урађено

Путин и Медведев / Фото Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Премијер Русије након обраћања руског председника Владимира Путина донео велику одлуку
Премијер Русије Дмитриј Медведев је након обраћања руског председника Владимира Путина саопштио да распушта Владу Русије.

- Поштовани председниче, поштоване колеге, сви сте били сведоци коју је поруку изнео Владимир Путин, који су наши приоритети и какве су фундаменталне измене у Уставу Руске Федерације. Те измене, када буду усвојене, одразиће се на бланас власти - рекао је Медведев.

- Ми као Влада дужни смо да омогућимо председнику наше земље шансу да предузме све мере које су му на располагању да би се то спровело у дело. С тим у вези сам и донео одлуку о распуштању Владе - додао је.

Истовремено, руски председник је затражио од одлазећих министара да испуњавају своје обавезе све док се не формира нова Влада.

Он је додао и да ће се ускоро састати са сваим чланом Владе који је од данас у оставци.

Уједно је и захвалио свим члановима Владе за заједнички рад, иако није све баш, како је додао, урађено како је планирано.

Путин је захвалио влади на заједничком раду, а такође је изразио задовољство постигнутим резултатима, преноси агенција ТАСС.

- Није све урађено, али никада не функционише у потпуности - додао је руски лидер.

(rs.sputniknews.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Москва

15.01.2020. 17:03

Очекиван след догађаја. Медведев као изнуђено решење, представник крупног капитала и бивших олигарха још из времена Јељцина је био ту на њихову и интервенцију његовог оца. Сада када је Русија довољно ојачала и скупила снагу рекла је коначно збогом прошлости. Сада следи коначни препород Русије у духовном и економском смислу. Иза председника Путина стоје војни комплекс, армија и Православна цркава а иза Медведева крупан јеврејски капитал, банкари и бивши олигарси.

David

15.01.2020. 23:04

@Москва - Zanimljivo je da ni jedan obican komentar ne moze bez antisemitizma. Autoru poruke, koji nema dovoljno hrabrosti da se potpise, ocigledno smetaju Jevreji. To sto njegova "ojacana" Rusija i dalje ima ekonomiju zemlje treceg sveta i, recimo, smrtnost male dece vecu nego recimo Banglades, nije bitno...

Ostap

16.01.2020. 09:15

@Москва - Mnogo si osetljiv Davide. Mnogo toga jos nedostaje u Rusiji, ali ima Rusije. Da su je vodili one koje branis i kad ih niko ne napada, verovatno je ne bi je ni bilo. Ko moze bolje da cuva Rusiju od samih Rusa, Srbiju od samih Srba i Izrael od samih Jevreja? Zazirem od onih koji bi da vode ceo svet i da svima uteruju srecu i demokratiju.

Poitier

16.01.2020. 23:36

@Москва - Medvedev je Putinova marioneta kao i cijela vlada .Putin je diktator i autokrat ali Rusi sami biraju .Pozdrav Davidu sve je dobro rekao .