Мариа Гвадалупе Лопез Ескивел (21), озлоглашена шефица најмоћнијег мексичког наркокартела познатија под именом "La Catrina", убијена је у пуцњави у Мексику.

Заједно с још седморо чланова картела напала је војску, националну гарду и полицију у Михоакану, а преминула је у болници од последица рањавања, преноси Дејли мејл који је објавио и видео последњих тренутака девојке коју су звали и "Дама смрти".

Мексичке власти објавиле су да је у акцији убијена шефица наркокартела те да је ухапшено још шесторо чланова картела.

Запленили су и сандуке оружја и муниције. Рањена Мариа Лопез Ескивел пребачена је хеликоптером у болницу, али повреде су биле претешке. Један метак погодио ју је у врат.

Иако мексичке власти нису објавиле да је убијена Мариа Лопез Ескивел, на објављеним фотографијама и снимкама види се жена која на нози има тетоважу "Катрина".

Мексичке власти сумњиче да је Мариа Лопез Ескивел била део скупине која је у октобру прошле године масакрирала 13 полицајаца. У видеу који је објавио Дејли мејл види се рањена "La Catrina" и мексички војник који јој каже да издржи док не дође хеликоптер.

"Опусти се, стиже хеликоптер. Биће све у реду, покушај да издржиш, океј?", чује се на снимку, док на другом видеу војник држи девојку и ставља је у хеликоптер.


Немогуће је било пребацити другачије јер су чланови банде затворили путеве па је војска морала да тражи помоћ из ваздуха. Према непотврђеним информацијама, La Catrina се састала с још једним шефом огранка наркокартела након чега су напали војску и полицију.

Б92.нет