Снажне олује које су захватиле јужне делове и протегле се ка средњем западу САД однеле су најмање 11 живота, укључујући два спасиоца, док су јаки ветрови, торнада и јака киша ударали велике делове земље.

Смртни случајеви због невремена пријављени су у Тексасу због леденог времена, у Алабами због јаког торнада и у Луизијани где су ветрови били толико снажни да је дом - приколица подигнут са основе и ношен неколико стотина метара.

Прочитајте још: Снажна олуја погодила Америку: Најмање девет особа је погинуло, више од 1.000 летова је отказано, а стотине хиљада људи остало је без струје

Један човек се удавио у Оклахоми а олује су чак погодиле и амерички средњи запад где је пријављен најмање један смртни случај, у држави Ајови, на залеђеном ауто-путу.

Стотине хиљада људи остало је без струје од државе Тексас до Охаја, делови ауто-путева били су затворени у Оклахоми и Аркансасу због поплава и стотине летова отказано је на међународним аеродромима у Чикагу. Гувернер држава Аркансас, Ејса Хачинсон прогласио је ванредно стање да се помогне екипама које раде на поновном успостављању струје широм те америчке државе.Полицајац и ватрогасац су погинули а други ватрогасац је тешко повређен у Лубоку у Тексасу јуче ујутру када их је ударило возило док су рашчишћавали последице саобраћајне несреће на залеђеном путу, саопштили су званичници.


Фото Adam Robison The Northeast Mississippi Daily Journal via AP


Шеф полиције Лубока Флојд Мичел рекао је да је то би "изузетно трагичан дан" за тај град.


Фото Ashlee Rezin Garcia Chicago Sun-Times via AP

Још једна особа страдала је у Тексасу у петак увече када је возило завршило у потоку у Даласу, у време јаког невремена.

Човек се удавио близу места Киова у Окхахоми пошто га је однела набујала вода.


фото Henrietta WildsmithThe Shreveport Times via AP


Полиција у Ајови јавила је да су путеви прекривени ледом у суботу када се преврнула приколица на главном ауто-путу близу Ајова Ситија а тада је погинула једна особа.


фото David CarsonSt. Louis Post-Dispatch via A