УН укинуле право гласа за 7 земаља због неплаћања доприноса

Танјуг

11. 01. 2020. у 23:59

УН укинуле право гласа за 7 земаља због неплаћања доприноса

Xinhua/Shen Hong

Уједињене нације саопштиле су да је седам земаља, укључујући Венецуелу и Либан, толико заостало у плаћању доприноса да губе привилегије за гласање у Генералној скупштини са 193 члана
Уједињене нације саопштиле су да је седам земаља, укључујући Венецуелу и Либан, толико заостало у плаћању доприноса да губе привилегије за гласање у Генералној скупштини са 193 члана.

Портпарол УН Стефан Дизарик рекао је у петак да су још три земље - Комори, Сао Томе и Принципе и Сомалија - такође у заостатку, али је одлучено да могу да задрже свој глас до септембра, преноси АП.

Он је навео да, осим Венецуеле и Либана, право гласа губе и Централноафричка Република, Гамбија, Лесото, Тонга и Јемен.

Процењује се да је 4,5 милиона људи избегло из Венецуеле од 2015. године због хиперинфлације, безбедносне ситуације и политичке поделе у земљи која је некада била међу најбогатијима у Латинској Америци због огромних резерви нафте.

Либан се суочава са својом најгором економском и финансијском кризом у деценијама и све су чешће рестрикције струје.

Демонстранти су у октобру изашли на улице због предложених нових пореза, али сада позивају на окончање владавине политичке елите која управља земљом од завршетка грађанског рата 1975-90.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Zigula37

12.01.2020. 00:14

Zvuci vam poznato ovaj poslednji deo._Najbogatije ili dobrostojece zemlje politicka kriza inflacija iskljucenje struje po grupama hm....ko je preslikao scenario Yugoslavije na juznu ameriku?