Путин са крстарице посматрао лансирање „Кинжала“: Русија је поморска сила (ВИДЕО)

NovostiOnline

четвртак, 09. 01. 2020. у 17:02

Путин са крстарице посматрао лансирање „Кинжала“: Русија је поморска сила (ВИДЕО)

Фото принтскрин YouTube

Председник Русије Владимир Путин пратио је војне вежбе Северне и Црноморске флоте у Црном мору са ракетне крстарице Северне флоте „Маршал Устинов“
Председник Русије Владимир Путин пратио је војне вежбе Северне и Црноморске флоте у Црном мору са ракетне крстарице Северне флоте „Маршал Устинов“. Том приликом су лансиране крстареће ракете „Калибар“ и хиперсоничне аеро-балистичке ракете „Кинжал“.

„Војне вежбе су одржане успешно“, саопштио је главни командант Ратне морнарице Русије Николај Јевменов.


​Током практичних вежби авијације пар ловаца МиГ-31К помоћу ракета „Кинжал“ гађао је циљеве на једном од полигона.


Посада фрегате „Адмирал Григорович“, малог ракетног брода „Орехово-Зуево“ и подморнице „Колпино“ лансирали су ракете „Калибар“.


У Црном мору су одржане војне вежбе Црноморске и Северне флоте, током којих су лансиране крстареће ракете „Калибар“ и хиперсоничне аеро-балистичке ракете „Кинжал“.


У вежбама је учествовало више од 30 бродова, подморница Црноморске флоте и више од 40 летелица Ваздухопловних снага Русије.


rs.sputniknews.comПУТИН: РУСИЈА ТРЕБА ДА ОЈАЧА СВОЈ СТАТУС ПОМОРСКЕ СИЛЕ

Русија у 21. веку треба да ојача свој статус поморске силе, изјавио је председник Русије и врховни командант Оружаних снага земље Владимир Путин на састанку са руководством Министарства одбране и Главне команде руске морнарице.

„Војно-поморска флота је одувек била и остала најважнија, ако не и кључна компонента обезбеђења националне одбране и безбедности. У 21. веку морамо да одржимо и ојачамо статус наше земље као једне од водећих поморских сила“, истакао је председник.

Он је подсетио да се последњих година већа пажња посвећује развоју морнарице, и у те сврхе издвојени су значајни ресурси и средства, као и да ће Русија наставити да осигурава да флота буде опремљена најновијом техником.

Шеф државе скренуо је пажњу на то да би у најскорије време удео савременог наоружања и технике морнарице требао да износи 70 одсто. Према његовим речима — „овај показатељ не само да се мора постићи, већ се мора одржавати“.