ВЛАСНИК стафорда није више могао да се брине о њему, те га је оставио у дворишту цркве Пресветог срца у Блекпулу у Енглеској, неколико дана пре Божића, преноси британски “Метро”.


Особље цркве која је нон-стоп отворена пронашли су тог 18. децембра напуштеног браон-белог стафордског крстанског теријера пред вратима. Поред њега бивши власник оставио је дирљиву поруку од које се цепа срце, а која гласи:

“Мој пас је за мене мој свет, али не знам шта бих друго. Сада немам дом нити довољно новца за њега. Живот се заиста преокренуо и тренутно ми је јако лоше и не могу да замислим да је напољу и на хладном са мном и да је гладан. Пас је плашљив, пријатељски настројен и брзо ћете га заволети. У марту ће напунити седам година. Надам се да ће наћи нови дом који заслужује. Волим те и јако ми је жао.”

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пас бежи пар секунди пре земљотреса, а онда зграда почиње да “поскакује” (ВИДЕО)

У цркви су га прозвали Крекер, и одмах позвали Друштво за заштиту животиња, не би ли му што пре пронашли нови дом.

Краљевско друштво за спречавање окрутности према животињама (РСПЦА) покупило је пса из дворишта цркве. Они су реклида јеКрекерпрегледан код ветеринара и да је добро.

Испектор РПСЦА господин Вил Лампинг каже да се из поруке види колико је човек волео пса, али да се нажалост тешке ствари дешавају људима. Он је додао и то да уколико се нико не јави да усвоји пса, да ће бити пребачен у РПСЦА центар за удомљавање, како би пронашао новог власника.

Он је поручио будућим власницима да сигурно неће имати проблема са Крекером и рекао да би волео да попричају како би помогли и њима и псу. Лапминг је такође позвао све људе који нису у могућности да финансијски испрате потребе својих паса, да контактирају свог ветеринара, локални спасилачки центар или добротворну организацију попут РСПЦА.

Oве зиме добротворне организације планирају да спасу са улице више од 10.000 животиња широм Велса и Енглеске.