Папа Фрања поручио је верницима на Бадње вече које се прославља по Грегоријанском календару да Бог воли све, па чак и најгоре од нас.

Праћен песмом хора, папа Фрања је у подножју олтара базилике Светог Петра у Ватикану открио статуу призора рођења Исуса.

Папа је рекао да је рођење Исуса подсетник на безусловну божју љубав, пренео је АП.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Александар Вучић и министри и званичници Владе Србије честитали Божић по грегоријанском календару

Истовремено је позвао вернике да дозволе себи да их Исус преобрати својом "лудом љубављу" и да престану да покусавају да промене друге.

"Не чекајмо да наши суседи буду добри пре него што ми учинимо нешто добро за њих, да црква буде савршена да бисмо је волеле, да нас други поштују пре него што ми поштујемо њих. Почнимо са собом", истакао је папа.

АП подсећа да Фрања често наглашава "лично преобраћање" у свом реформском папинству, верујући да истинске реформе не могу да буду наметнуте с врха, већ препознате изнутра.

Он одбацује ставове појединих свештеника који нису задовољни његовим прогресивним отварањем према припадницима ЛГБТ заједнице, разведенима и људима са маргине.

Ти критичари су отворених руку дочекали скандале у вези са злостављањем и финансијама који су погодили папинство 83-годишњег језуитског папе, наводи агенција.