ДОНА Гилби (47) из села близу велшког града Абердара пала је док је излазила из аутомобила и сломила је ногу. Одмах је мобилним назвала хитну помоћ коју је чекала шест сати да би напослетку умрла на хладном плочнику, пише Индепендент. Жена је лежала у агонији док су оператери непристојно њој и њеној породици говорили да имају посла са великим бројем позива.

Прочитајте још: Била је бледа и НЕПРИРОДНО склупчана: Комшија девојке из Оџака описао УЖАС, кренула странпутицом од малих ногу


Породица несретне жене као и њени суседи нису хтели да је помере са места пада због сломљене ноге и јаких болова у леђима. У настојању да је угреју, покрили су жену капутима и покривачима. Након шест сати коначно је превезена у болницу Принц Чарлс где је идући дан умрла кад јој је отказало срце. Сада мртвозорник мора да одлучи хоће ли покренути истрагу о жениној смрти.

Донин отац Герет Гилби (74) коментарисао је да није у реду што је његова ћерка чекала све те сате на помоћ. Медијима је отац чак показао њену фотографију док лежи на улици јер сматра да јавност треба да види кроз што је све Дона пролазила док је чекала хитну.

Иначе, Дона Гилби је патила од неправилног откуцаја срца. Након Донине смрти хитна помоћ се извинила породици Гилби због толиког кашњења уз обећање да ће истражити њихов спори одговор.

(net.hr)