Ово је снимак који француска власт не жели да свет види: Сукоб полицајаца и ватрогасаца (ВИДЕО)

NovostiOnline

18. 12. 2019. у 16:43

Ово је снимак који француска власт не жели да свет види: Сукоб полицајаца и ватрогасаца  (ВИДЕО)

Фото Танјуг / АП /Francois Mori

Током штрајка против реформи пензионог система који су одржани на Тргу нације у Паризу 17. децембра, група ватрогасаца са подигнутим рукама покушала је да заштити колону демонстраната од наступа полиције
Током штрајка против реформи пензионог система који су одржани на Тргу нације у Паризу 17. децембра, група ватрогасаца са подигнутим рукама покушала је да заштити колону демонстраната од наступа полиције, која је, упркос томе, наставила да баца шок бомбе.

Како се наводи, у нападу полиције рањено је неколико ватрогасаца. На видео-снимку се чује како демонстранти узвикују: „Ватрогасци су са нама“, а затим полиција баца сузавац и шок-бомбе.

И на видео-снимцима који су објављени на друштвеној мрежи Твитер виде се рањени ватрогасци.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Хаос у Француској: Осми дан штрајка због реформе пензионог система, полиција употребила сузавац у Нанту, горе возила у Марсеју

На објављеним видео-снимцима виде се ватрогасци и након напада сузавцем од стране полиције.

Општи штрајк почео је 5. децембра зато што реформа пензионог система, на којој инсистира француски председник Емануел Макрон, неке категорије Француза лишава привилегија које су до сада имали.Премијер Едуар Филип је пре неколико дана представио реформу и најавио да ће се предлог закона наћи пред посланицима у фебруару наредне године.

rs.sputniknews.comПратите нас и путем иОС и андроид апликације