Иван је киднаповао радницу златаре, уз њену помоћ однео злато вредно 300.000 евра,од тада му се губи сваки траг, али га је одала ситница: Припадник Пинк Пантера осуђен у Француској

Novosti online

15. 12. 2019. у 18:09

Иван је киднаповао радницу златаре, уз њену помоћ однео злато вредно 300.000 евра,од тада му се губи сваки траг, али га је одала ситница: Припадник Пинк Пантера осуђен у Француској

Depositphotos

Српски држављанин Иван Р. (34) осуђен је у четвртак у Француској због пљачке златаре у марту 2015
Српски држављанин Иван Р. (34) осуђен је у четвртак у Француској због пљачке златаре у марту 2015.

Суд је утврдио да је Иван са тројицом саучесника украо 300.000 евра. Такође, Иван Р. се сумњичи да је као члан српске организоване екипе под различитим идентитетима опљачкао више златара. Суђено му је у одсуству, а за њим трага и Интерпол.

Како преносе француски медији, Иван је у четвртак осуђен у одсуству због пљачке на 10 година робије. Суд је утврдио да је он заједно са своја три саучесника 25. марта отео радницу златаре па су је под претњом оружјем натерали да је откључа.

- Екипа је рано ујутро пресрела менаџерку радње "Гранд" у Лилу. Стрпали су је у комби у којем су јој претили. Држали су је на нишану и онда тачно у осам сати ујутро с њом су отворили радњу.

Из локала су покупили златан накит у вредности од 300.000 евра. Они су затим менаџерку везали, па побегли. Шефицу су пронашли радници, а потом је обавештена полиција. Током увиђаја полицајци су успели да пронађу комби у којем је држана менаџерка продавнице - пишу француски медији.

Прегледом комбија полицајци су наишли на траг зноја. Анализом ДНК-а утврђено је да се радио о њиховом старом знанцу - Ивану који је већ робијао.

Он је 2008. осуђен на четири године затвора због пљачке париског трговаца дијамантима. После те пљачке, он је пронађен, али не и украдени дијаманти.

Иначе, Иван Р. према наводима француске полиције, припада организованој банди пљачкаша за које се сумња да су огранак групе "Пинк Пантер". Он се сумњичи да је са лажним идентитетом похарао многе златаре широм Европе, а плен су му били накит и скупоцени сатови, пишу француски медији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације