Ова лепотица је прва идентификована жртва трагедије на Новом Зеланду: Отац и сестра се лече од тешких повреда

Тањуг

14. 12. 2019. у 17:21

Ова лепотица је прва идентификована жртва трагедије на Новом Зеланду: Отац и сестра се лече од тешких повреда

Фото: Твитер

Прва идентификована жртва изненадне ерупције вулкана на Новом Зеланду је Ив Бровит (21) из Мелбурна
Прва идентификована жртва изненадне ерупције вулкана на Новом Зеланду је Ив Бровит (21) из Мелбурна. На месту несреће била је са породицом. Њени отац Пол и сестра Стефани хоспитализовани су и лече их од тешких повреда.

Досад је потврђено 15 жртава, а двадесет их је на одељењу интензивне неге где су збринути због тешких опекотина.

Рониоци траже тела жртава
Полицијски рониоци у контаминираним водама око вулканског Белог острва где је видљивост никаква, и данас су покушавали да пронађу преостале две жртве ерупције.

До ерупције је дошло у понедељак, а вулкански пепео затровао је море у близини острва, па рониоци морају да се чисте након сваког зарона. Заменик комесара полиције, Џон Тимс, назвао је услове претраживања "јединственим и изазовним", преноси АП.


Упркос активности вулкана и страху од нових ерупција, војска је у петак успела да пронађе тела још шесторо туриста. Још две особе, за које се претпоставља да су капетан брода и туристички водич, воде се као нестале, али се верује да нису живи.Рониоци су започели потрагу у петак, али били су принуђени да се зауставе кад су се временски услови погоршали. Авионска претрага острва обустављена је током ноћи.

На острву се у тренутку ерупције налазило 47 туриста и њихових водича.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

bager

14.12.2019. 20:40

Radoznalost je ubila macku,,,ova je bar videla dno vulknskog grotla,,nemoj posle da spominju Boga i sudbinu ,,sami su trazili zlo i nasli ga