Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да је "смешно" што је "Тајм" изабрао шведску климатску активисткињу Грету Тунберг за личност године, а сада се њена слика са насловне стране овог магазина појавила у његовој кампањи.

Председничка кампања је објавила фотошоповану фотографију Трампа као Тунбергове на једном од званичних профила на "Твитеру", @TrumpWarRoom.

"Кад је реч о држању обећања, постоји само једна личност године", наведено је у твиту, у којем се даље наводи листа Трампових постигнућа, укључујући "процват економије", изградњу антиимигрантског зида према Мексику и трговинске уговоре.

Прочитајте још - Трамп жели да зна ко је "шпијун"

Ово није ни први конфликт америчког председника и Тунбергове, као ни први необични фотошоп Трампове кампање, преноси Блиц.

Млада активисткиња и председник већ су "ратовали" на Твитеру, након страственог говора Грете Тунберг у Уједињеним нацијама у септембру, у којем је тинејџерка критиковала светске лидере што не реагују на климатске промене.

Twitter

"Изгледа као веома срећна, млада девојчица која се радује светлој и предивној будућности. Лепо је то видети!", навео је Трамп, а Грета је ту реченицу ставила на свој профил.

Ово је такође трећи пут у два месеца да је Трампова кампања објавила његову фотошопирану фотографију и ставила председникову главу на тело друге особе.


Крајем новембра Трампова глава се тако нашла на телу фиктивног боксера Рокија Балбое, из чувеног филма Силвестера Сталонеа, а недавно је осванула и фотографија председника с телом Марвеловог негативца Таноса из серијала "Авенџерс".


"Вашингтон пост" је пре две године писао да Трамп има више фотошопова њихових насловница с личностима године који висе на зидовима његових имања. Због тога је "Тајм" тражио да се спорне насловнице уклоне. "Њузвик" подсећа да је Трамп био "Тајмова" личност године 2016.