Био је мишићав, активно се бавио спортом, добио четворо деце, а једног дана појео је пилетину са кинеским каријем и остао потпуно парализован од главе до пете! Верује се да је управо овај зачин изазвао редак поремећај имуног система код Дејвида Брахама (40).

Он је почео да се осећа лоше гледајући свог сина како игра рагби у граду Кардифу након оброка. Није ни знао да га чекају дани борбе за живот у вештачкој коми.

Лекари су открили да се, заправо, затровао храном, што је изазвало редак аутоимуни поремећај Гијон-Барéов синдром.

Није могао да дише ни говори. Био је на кисеонику четири месеца…

Тек осам месеци након оброка који га је умало коштао живота он је у могућности да хода самостално и дозвољен му је краткотрајни боравак код куће.

Све се одиграло брзо, каже Брахам, иначе инструктор вожње.

„Био сам буквално закључан у сопственом телу. Било је страшно, осетио сам се као у паклу. Нисам знао да ли ћу поново моћи да видим своју децу и нисам мислио да ћу икада моћи да станем на своје ноге“, прича Брахам.

Каже, није мислио да ће преживети, али борио се због своје деце.

Напре је лечен антибиотицима, док код куће у року од 24 сата није остао потпуно парализован.

Ово ретко и веома опасно стање изазива да имуни систем нападне нерве сопственог тела и може да буде покренут одређеним инфекцијама или тровањем храном.

Тежак опоравак

Након буђења из коме отпочет је дуготрајан и спор опоравак.

„Морао сам поново да учим како да се окупам или да оперем зубе. Три месеца ми је било потребно само да успем да померим ноге. Био сам као беба… Мој мозак је знао како треба да радим ствари, али тело није одговарало на команде“, каже он.

Данас му је највећа срећа да види своју децу на окупу како отварају божићне поклоне.

„Не могу да дочекам да поново будем тата“, испричао је он.