У кући је затекао провалнике, па је пуцао на њих: Ранио Хрвата, а сада мора да му плати 2.100 евра за претрпљени бол

Танјуг

петак, 13. 12. 2019. у 11:29

У кући је затекао провалнике, па је пуцао на њих: Ранио Хрвата, а сада мора да му плати 2.100 евра за претрпљени бол

Depositphotos

Власник куће пуцао је два пута, а један метак пробио је бутину Хрвата, који је успео да побегне са саучесником
Један Аустријанац, који је у свом дому затекао два провалника и пуцао на њих, мораће једном од њих да плати обештећење.

Власник куће (67) у месту Санкт Валентин у фебруару је изненадио провланике у свом дому, али је морао да одговара пред судом, јер је на њих пуцао.

Он је погодио једног Хрвата (47) провалника, који је покушао да побегне.

Прочитајте још - Старца који је пуцао у провалнике ипак не терају на суд!

Власник куће пуцао је два пута, а један метак пробио је бутину Хрвата, који је успео да побегне са саучесником.

Међутим, на једној бензинској пумпи непознати саучесник оставио је рањеног Хрвата, којег су пронашли пролазници.

Суд је осудио власника куће на осам месеци условне казне због наношења телесних повреда, и уз то на новчану казну у износу од 3.600 евра.

Наиме, он је илегално поседовао оружје.

Такође, мора Хрвату платити и 2.100 евра обештећења за претрпљене болове.

Судија је своју пресуду образложио тиме да се у самоодбрани не сме пуцати на особе које беже.

Коментари (11)

Saša

13.12.2019. 11:38

E...tu stranu zakona mora da kažem da volim kod Amera. Dokle god si na mojem vlasništvu nepozvan i sa lošim namerama imam pravo da te pucam ko zeca.

To je zakon

13.12.2019. 12:29

@Saša - divljeg zapada... divljaci su to. I to sa najvećom stopom kriminala, bez obzira što možeš svakoga "ubiti kao zeca".

Mrki

13.12.2019. 12:05

Ljudi, došlo je vreme da je sve naopako. Nekad je privatan posed bio zakonom zaštićen, a sada lopovi....

Kondor

13.12.2019. 13:07

Ma jel mu i kafu trebalo da skuva ...liberalizam će nam doći glave , svi brinu o ljudskim pravima , a niko o pravima pravih žrtava kriminala !!!

Dejan Maksic

13.12.2019. 13:08

Za sve one koji nisu upceni u materiju oruzija i samo oddbrane po pravilu oruzije se koristi kao krajnja mera samodbrane tj zastite zivota ili zivota drugih, i ne puca se da se covek ubije vec onesposobi ...A to sto je zakon na kod nas a i u evropi postao IZUZETNO NAKARADAN i sto su veca prava provalnika i kriminala to je sasvim druga stvar...

Boban23

14.12.2019. 05:40

@Dejan Maksic - Jedno jedino pravilo...Prvi metak medju oci ako je moguce,a drugi u zrak..e onda Vi dokazite da nije opomenut..

Mozda Veruju U Deda Mraza

13.12.2019. 13:22

Ne sme ni u Americi da puca bez razloga. Samo je tamo fleksibilniji zakon, sto je dobro. Stitis svoj posed, a to sto neko nece da radi za sebe posteno, pa uzima od drugih koji se bore je vec veliki problem. Realno, upadne ti neko u posed ti treba kafom da ga pocastis i pitas da li je potrebno da ponesem neki predmet koji ti se svideo, al sa ljubaznim tonom, da ne bi on tuzio i za neku vulgarnost...

Shone

14.12.2019. 05:51

@Mozda Veruju U Deda Mraza - U America puno zavisi u kojoj drzavi zivis. U New York-u ne smes da puces u provalnika ako je on nenaoruzan ili da mu pucas u ledja. I kad je naourazan. Dok u Floridi mozes da ubijes provalnika dok on jos pokusava da provali u tvoju kucu. tako je i u Teksasu i vecini juznih drzava

r

14.12.2019. 11:40

"Sudija je svoju presudu obrazložio time da se u samoodbrani ne sme pucati na osobe koje beže." - nadam se da ce sudija uskoro imati susret sa provalnicima koji ne beze

Upravo tako

14.12.2019. 21:02

@r - Pucati u osobu koja te napada je samoodbrana, dok kad pucaš u osobu koja bježi od tebe je napad. Takva logika se kosi sa mišljenjem većine ljudi, ali razmislite šta vi u stvari želite postići pucajući na osobu koja bježi od vas ? Ja bih postupio isto kao i ovaj gospodin, pa bih tek onda razmišljao o posljedicama.