Руски ТВ канал ТНТ нагло је престао емитовање политичко-сатиричне серије која је лансирала каријеру садашњег украјинског председника Володимира Зеленског.

Емитовање је престало након што су гледаоци приметили да је из прве епизоде избачена "проста" шала на рачун руског председника Владимира Путина.

ТНТ, медијски део Гаспрома, изазвао је изненађење када је објављено да ће приказивати серију "Слуга народа" у којој Зеленски глуми учитеља који постаје председник.

Зеленски је у стварности ове године победио на украјинским председничким изборима.

У првој епизоди серије Зеленски, играјући улогу председника, бира нови сат како би био на истом нивоу с осталим светским лидерима. При одабиру му је речено да Путин носи луксузни сат швајцарске марке "Хублот".

"Путин је Хублот?" запитао се Зеленски, што је изазвало салву смеха код гледалаца у источним деловима Руске Федерације јер се реч "хублот" изговара тако да у руском жаргону подсећа на мушки сполни орган.

ТНТ је потом изрезао тај део тако да гледаоци у средишњем делу Русије то нису могли видети.

ТНТ је ту серију требало да емитује и у наредна два дана, али су је скинули с програма уз образложење да се радило о маркетиншком потезу за посебну, "паy-то-виеw" платформу,на којој је серија и даље доступна.

"То је био маркетиншки трик“, рекао је новинарима генерални директор Гаспром медија Дмитри Черњишенко. Путин и Зеленски први пут су се ове недеље састали на самиту у Паризу који је имао циљ да нађе начин за окончање сукоба у источној Украјини, где се проруске снаге боре против украјинске војске.