Број погинулих у порасту на Новом Зеланду: Страдало осморо, 24 тешко повређено, 16 се води као нестало

Танјуг

12. 12. 2019. у 16:21

Број погинулих у порасту на Новом Зеланду: Страдало осморо, 24 тешко повређено, 16 се води као нестало

Фото Танјуг / АП Michael Schade

Број погинулих од последица ерупције вулкана на острву Белом острву (Вакатане) у близини Новог Зеланда порастао је на осам, а према проценама медицинског особља, број жртва ће и даље расти

Број погинулих од последица ерупције вулкана на острву Белом острву (Вакатане) у близини Новог Зеланда порастао је на осам, а према проценама медицинског особља, број жртва ће и даље расти.

Како преноси АП, 16 особа се воде као нестале, а више од 24 пацијената се налази на интензивној нези с веома тешким опекотинама.

Стручњаци процењује да је могућност још једне ерупције између 50 и 60 одсто.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Vulkan eksplodirao dok su ga posetioci obilazili, broje se mrtvi: Fotografija ljudi iz kratera minut pre strahovite erupcije (FOTO/VIDEO)

За сада се не примећују знаци живота на острву које локално становиништво назива Вакатане, а житељи Новог Зеланда - Бело острво. Острво је била популарна туристичка дестинација и тог дана када је дошло до ерупције на њему је било 47 туриста, међу којима највише Аустралијанаца.

Из болнице у којој су смештени тешко опечени пацијенти, поруцено је 1,2 милиона квадратних центиметара коже која је узета од 60 давалаца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације