Трудна млада преминула је од можданог удара само неколико минута пре него што је требало да стигне до олтара, а иза себе је оставила тужног вереника и бебу хитно порођену царским резом.

Медицинска сестра Џесика Гуедес из Бразила била је шест месеци трудна и наизглед здрава кад се почела осећати лоше у лимузини на путу до цркве у Сао Паулу у недељу. Њена породица прво је мислила како пати од тескобе уочи церемоније након што се пожалила како осећа вртоглавицу и болове у врату.

Нису били свесни да болује од прееклампсије, која ће јој ускоро одузети живот. Лекари су је прогласили мртвом убрзо након доласка у болницу, преноси Daily Mail.

Њен вереник, ватрогасац Флавио Гонзалес који ју је већ чекао при олтару, био је изненађен кашњењем. Но у просторију је тада улетела рођака тражећи помоћ након што се млада онесвестила у ауту.

„Био сам забринут јер сам је чекао код олтара и дуго јој је требало да дође. Њена рођакиња дотрчала је и рекла ми је да се онесвестила“, рекао је несуђени младожења бразилском магазину Crescer.

„Отворио сам врата аутомобила, а она је лежала, но повратила је свест и разговарала је са мном. Рекао сам јој: ‘Драга, овде сам'“, рекао је Флавио који је вереници пружио прву помоћ.

Она му је одговорила да је све у реду, но да има јак бол у леђима и врату. Извадио ју је из лимузине и затражио помоћ од својих пријатеља ватрогасаца који су били тамо као гости. 30-годишњакиња одмах је превезена у болницу, а према лекарском извештају, доживела је мождани удар због прееклампсије и унутарашњег крварења што је значило да су хирурзи били присиљени уклонити јој матерницу.

С обзиром на озбиљност случаја, медицински тим обавио је хитан царски рез како би спасио живот бебе и младе маме, но она је преминула након операције. Sophia је рођена с 930 грама и 34 цм, на интензивној је, те ће у болници вероватно остати барем два месеца.