Џозеф Мекејн (34), серијски силоватељ из Велике Британије, осуђен је у понедељак на 33 године доживотне робије, пише "Дејли Мејл".

Њему се ставља на терет 37 кривичних дела, у којима је напао 11 жена и деце у двонедељном дивљању а потом је грешком ослобођен из затвора.

Он се терети да је током априла и маја ове године отео и силовао више особа, међу којима је најмлађи био једанаестогодишњи дечак, а најстарија жена (71).

Његово дивљање почело је у априлу ове године. Он је девојку (21) на изласку из клуба уз претњу ножем угурао у свој аутомобил, натерао је да оду у њен стан и тамо је силовао.

Недуго потом, нова жртва му је била двадесетпетогодишња девојка коју је пресрео на једној метро-станици у Лондону око поноћи. Над несрећном девојком се иживљавао 12 сати без престанка, а ни жртва сама не зна колико пута ју је силовао.

Међутим, ту се његов злочин не завршава. Истог дана око поднева, док је у колима возио девојку над којом се целу ноћ иживљавао, покушао је да отме две сестре које су саме шетале улицом.

Прочитајте још - ЈЕЗИВО: Силовали девојку у клубу па снимљени како честитају један другом (ВИДЕО)

Према писању медија, једну је успео да угура у аутомобил, док се друга отела и успела да побегне и потражи помоћ. Док је полиција трагала за њим, он је наизменично брутално силовао нову жртву и девојку коју је отео претходне ноћи. Жртве су се спасле тако што је једна успела да дограби стаклену флашу коју је Мекејн држао у колима и да га њоме удари по глави.

Нову жртву Мекејн је упознао десет дана касније. По већ "устаљеном" сценарију натерао ју је да га одведе њеној кући, ту ју је везао, а потом је пред њом силовао њеног 11-годишњег сина и 17-годишњу ћерку.

Девојчица је у једном тренутку успела да му се отме и гола искочи кроз прозор и побегне код комшија. Полиција је брзо стигла, али Мекејн није ухваћен.

Своје дивљање је наставио пар сати касније, када је киднаповао старицу (71) у једној продавници у Рамсботому, пола сата после тога је киднаповао и девојчицу (13). Мекејн је пола сата касније одето још две девојчице, обе по 14 година и стрпао их у аутомобил старице над којом се претходно сексулано иживљавао.

Аутомобил старице је био први доказ који је полицију одвео до Мекејна. Приликом јурњаве са органима реда, силоватељ се закуцао у банкину и пешке побегао.

Ипак, полиција га је пронашла како се крије на једном дрвету у близини места несреће.